13 maaliskuuta, 2019

Ospitalità Italiana -sertifikaatti helsinkiläiselle ravintola Presto:lle

Vasemmalta oikealle Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura  ja oikealla italialainen Alberto Cristofalo.



















Vasemmalla Preston pääkokki Marko Koskinen, ravintoloitsija Roshan Salwathura 
ja oikealla italialainen Alberto Cristofalo. 


Ravintola Presto on saanut Italian kauppa- ja teollisuuskamarin ja Italian ulkoministeriön yhdessä myöntämän Ospitalità Italiana -sertifikaatin. Sertifikaatti on erityisen ansioituneille, italialaisessa ruokakulttuurissa, laadussa ja palvelussa onnistuneille ravintoloille.

Vuonna 2015 avatun Preston lisäksi sertifikaatin laatukriteerit on täyttänyt myös helsinkiläinen ravintola Bacco.


Vuodesta 1997 alkaen jaettu Ospitalità Italiana -sertifikaatti on virallinen tunnustus muissa maissa toimiville italialaisille ravintoloille niiden autenttisuudesta.

–  Tämä on meille suuri kunnia. Menin sanattomaksi kuullessani näistä upeista uutisista. Kaikki kova työ, jonka olemme tehneet yhdessä pääkokkimme Marko Koskisen ja koko tiimimme kanssa, on tuottanut tulosta, iloitsee ravintoloitsija Roshan Salwathura.

Ospitalità Italiana -sertifikaatin myöntämiselle on tiukat kriteerit, ja se voidaan myöntää ravintolalle, joka on parantanut Italian gastronomista kulttuuria ja käsityksiä italialaisista ravintoloista, edistänyt Italian maanviljelyksen ja ruokatuotteiden perinteitä sekä harjoittanut vieraanvaraisuutta Italian korkeiden laatustandardien mukaisesti.
Salwathuran mukaan suuri merkitys sertifikaatin myöntämisessä oli ravintolan ruoalla ja sen alkuperällä, italialaisilla raaka-aineilla sekä viineillä.
Eräs sertifikaatin kriteereistä on kokki, joka on osoittanut erityistä taitoa ja osaamista italialaisessa ruoanlaitossa. Menusta pitää löytyä enimmäkseen italialaisin perintein ja reseptein valmistettuja annoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti