01 lokakuuta, 2024

Prelibatezza pasquale finlandese

Italian Vatikaanista saapui 1700-luvulla tutkimusmatkailija tutustumaan Suomen kulttuuriin. 

Hän totesi suomalaiset erittäin ystävällisiksi, mutta raportissaan paaville, hän surkutteli suuresti ja ihmetteli köyhiä ja varakkaitakin suomalaisia, jotka syövät pääsiäisruokansa kahteen kertaan, "mämminä". 

          Mämmi — Easter’s own superfood

It may look suspicious, but Finland’s traditional Easter dessert dish mämmi is a real superfood, according to a Finnish food guru. Enthusiasts say the brown stuff packs few calories but plenty of nutritional benefits.

Nainen kauhoo mämmiä puulusikalla.
Suomessa mämmin valmistus alkoi historiankirjojen mukaan 1700-luvulla Varsinais-Suomessa, josta pääsiäisherkku levisi hiljalleen muualle Suomeen.
Sitä mukaa kun taloihin rakennettiin enemmän uuneja, mämmin valmistus yleistyi. Varsinkin Karjalassa se on ollut hyvin suosittu ruoka, koska siellä uunissa tehtiin ruokia paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti