14 marraskuuta, 2018

$50 miljoonan dollarin timantti


The Pink Legacy -timantin huutokauppa järjestetään Genevessä tiistaina.




















Noin vuosisata sitten löytynyt The Pink Legacy painaa 19 karaattia eli 
3,8 grammaa, mikä tekee siitä jättiläisen vastaavien kivien joukossa. 
Aiemmin 15 karaatin kivi myytiin 32,5 miljoonalla dollarilla.


Vaaleanpunainen ja äärimmäisen harvinainen on aivan vailla vertaansa. Tällainen miltei 19 karaatin timantti nimeltään The Pink Legacy myytiin huutokauppayhtiö Christie’sillä tiistaina 50 miljoonan dollarin hintaan. Euroissa summa on noin 45 miljoonaa.
Kyseessä oli historian kalleimpiin kuuluva timanttikauppa. Harvinainen jalokivi on aiemmin ollut Oppenheimerin timanttisuvun omistuksessa.

Christie’sin jalokivistä vastaavan johtajan Rahul Kadakian mukaan Pink Legacy -kivi on hyvin poikkeuksellinen, koska yleensä näin vaaleanpunaista timanttia löytyy vain huomattavan paljon pienempänä.
”Tällaisen timantin löytäminen tässä koossa ja tällä värillä on melko lailla epätodellista. Joskus tällaista vaaleanpunaista väriä näkee alle karaatin timanteissa. Mutta tämä on lähes 19 karaattia ja niin vaaleanpunainen 
kuin olla ja osaa”, Kadakia sanoo brittiyhtiön verkkosivulla.

Huutokauppa oli  Sveitsin Genevessä Four Seasons des Bergues -luksushotellissa. Kivestä kiinnostuneet voivat katsoa esittelyvideon 
Christie’sin verkkosivuilta tästä linkistä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tiistaina myyty kivi löytyi Etelä-Afrikassa sijaitsevasta kaivoksesta noin sata vuotta sitten. Nykyiseen muotoonsa timantti leikattiin vuonna 1920, eikä sitä ole sen jälkeen muokattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti