Jakkihedelmiä (Artocarpus heterophyllus)
Trendikäs jakkihedelmä on keittiöissä yhä suositumpi. Jopa 50 kilon painoiseksi kasvava intianleipäpuun hedelmä on kuin nyhtöpossua.
Jakkihedelmä on valtavan kokoinen, jopa yli 50-kiloiseksi kasvava, karkeakuorinen, aasialainen hedelmä. Kypsänä se muistuttaa rakenteeltaan hieman ananasta ja sen maku on mieto, mikä tekeekin siitä oivan sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin.
Nyhdetty jakkihedelmä valmistuu tacojen, tortillojen sekä hampparien täytteeksi iiseimmillään bbq-kastikkeen maustamana, mutta saa siitä helposti myös pizzantäytteen tai makoisan kasviskastikkeen riisiä peittämään.
Jakkihedelmää voi Suomessa ostaa säilykkeenä. Useimmiten sitä löytyy veteen säilöttynä ja tämä onkin paras versio ruoanlaittoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti