18 elokuuta, 2018

Britannian älykkäin lapsi - Ophelia

                         Ophelia on Britannian Mensan nuorin jäsen.



































Kolmevuotias Ophelia on Britannian välkyin lapsi. Hänen älykkyysosamääränsä on 171. Keskimääräinen ÄO on 100, useimmat ihmiset sijoittuvat välille 85-115. Vertailun vuoksi, suhteellisuusteorian kehittäjän Albert Einsteinin ÄO:n sanotaan olleen 160.
Ophelia sanoi ensimmäisen sanansa kahdeksan kuukauden ikäisenä, mikä ei ole kovin tavatonta. Pian sen jälkeen hän oppi värit, kirjaimet ja numerot.
Vanhemmat laittoivat Ophelian leikkikouluun kahden ikäisenä.
- Ajattelimme toki, että hän on tavallista fiksumpi, mutta vasta leikkikoulussa ymmärsimme, että hän on aika paljon älyllisesti kehittyneempi kuin ikätoverinsa, kertoo Ophelian äiti Natalie Morgan BBC:lle.
Vanhemmat päättivät viedä Ophelian lahjakkaisiin lapsiin erikoistuneen psykologin luokse.
- Halusimme saada selville, miten voisimme auttaa tytärtämme, kertoo isä Ben Dew.
- Emme halunneet Ophelian tuntevan meidän työntävän häntä eteenpäin, mutta toisaalta emme myöskään halunneet, että tyttäremme ei saisi tarpeeksi virikkeitä ja haasteita.

Mensan nuorin jäsen

Psykologi teki Ophelialle Stanford-Binet -testin, jota käytetään pienten lasten lahjakkuuden mittaamiseen. Siinä testataan muun muassa verbaalista ja loogista ajattelua, hahmotuskykyä ja muistia. Ophelian mitattu älykkyysosamäärä oli 171. Hänestä tuli myös Britannian Mensan kaikkien aikojen nuorin jäsen.
- Pelkäsin, että ihmiset ajattelevat meidän puskevan Opheliaa eteenpäin. Mutta olisin Opheliasta ylpeä riippumatta siitä mitä hän tekee, kunhan hän olisi onnellinen ja terve.
Hän rakastaa kirjojen lukemista minun ja isän kanssa, hän rakastaa numeroita ja tietokonetta. Toisaalta Ophelia haluaa kovasti leikkiä muiden lasten kanssa ja käydä puistossa.

Lahjakkaiden lasten kanssa voi olla vaikeaa

Vanhemmilla voi joskus olla vaikeaa lahjakkaiden lasten kanssa, kertoo BBC:n haastattelema lapsipsykologi Lyn Kendal.
- Useimmiten vanhemmat tulevat luokseni pyytämään apua. He kertovat, että lapsi kyselee koko ajan kaikenlaista ja haluaa oppia jatkuvasti, kertoo Kendal.
- Vanhemmat voivat tuntea olonsa myös jollain tavalla eristetyiksi. Lapsen lahjakkuudesta ei voi puhua muiden vanhempien kanssa, koska se kuulostaisi kerskumiselta.
Joskus vanhemmat suorastaan ohjelmoivat lahjakkaan lapsensa elämän. Aikataulut ovat tarkkoja. Lapsille annetaan energiaruokaa ja erikoisia tuoremehuja.
- Erikoislahjakkaiden lasten aivot toimivat vauhdilla, mutta heidän kehonsa ja tunteensa ovat normaalin lapsen tasolla. Se täytyy muistaa, sanoo Kendal.
Voit tehdä itse Stanford-Binet -testin tästä (englanniksi).

Kommentoin:
Sain testeissä surkeat 132 pojoo, joten Mensan portit eivät auenneet.




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti