11 maaliskuuta, 2024

Espanjassa rikollis­jengit varastavat oliivi­öljyä

Oliiviöljyn hinta on yli nelinkertaistunut muutamassa vuodessa. Nyt rikollisjengit varastelevat sitä kaupoista.

Oliiviöljypulloja madridilaisen kaupan hyllyillä 


Oliiviöljyn kallis hinta on saanut supermarkettivarkaat liikkeelle Espanjassa, kertoo Financial Times.


Lehden mukaan oliiviöljyn hinta on yli nelinkertaistunut Espanjassa neljän viime vuoden aikana. Taustalla ovat kuivuus ja helleaallot, joiden seurauksena sadot ovat olleet heikkoja.

Oliiviöljystä on samaan aikaan tullut kaikkien yleisimmin varastettu tuote Espanjan alueilla, jotka kattavat noin 70 prosenttia maan väestöstä. Tieto perustuu turvallisuusyhtiö STC:n tekemään kyselyyn.

Yhtiön markkinointijohtaja Alejandro Alegre sanoo lehdelle, että on poikkeuksellista nähdä peruselintarvikkeisiin kuuluva tuote niin korkealla varastetuimpien tuotteiden listalla. Muita varastettuja tuotteita ovat muun muassa ibérico-kinkku, tietyt juustot, partaterät ja alkoholi.

Alegre painottaa, ettei kyse ole varastamisesta nälän vuoksi. Sen sijaan varastelun taustalla ovat hänen mukaansa rikollisjengit. Ne pyrkivät myymään tuotteita edelleen kuluttajille, jotka yrittävät säästää rahaa.

FT:n mukaan oliiviöljyvarkaiden uhreiksi ovat viime kuukausina joutuneet myös tuottajat ja öljyä puristavat yhtiöt.

Espanja on maailman suurin oliiviöljyn tuottaja, ja öljy on olennainen osa espanjalaista keittiötä.

Vaikka oliiviöljy oli varastetuin tuote esimerkiksi Espanjan kolmella asukasmäärältään suurimmalla alueella, kansallisesti varastetuin tuote oli alkoholi, STC:n kysely kertoi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti